Johan Lemmen

Welkom,

op de webpagina's van Johan Lemmen, docerend musicus in Mheer (en de rest van Zuid-Limburg), Amsterdam en Amstelveen.

Al sinds 1990 help ik leerlingen, van jong tot oud en van beginnend tot ver gevorderd, zich te ontwikkelen in hun pianospel. Samen met hen verken ik de wereld van de muziek: een wereld waarin gevoel en schoonheid voorop staan en de dagelijkse hectiek even wat minder belangrijk wordt.

Pianospelen lijkt soms te gaan over noten en toetsen, maar voor mij zijn die een middel, niet het doel. Muziek maken gaat over verbeelding, fantasie en gevoel, over het vertellen van een verhaal. Zoals letters pas betekenis krijgen in woorden, woorden in zinnen en zinnen in verhalen, zo krijgen muzieknoten pas betekenis in de context van de noten en emoties eromheen.

Bij mij zijn geen twee lessen gelijk: de leerlingen zijn altijd het vertrekpunt. Zij kiezen hun eigen muziekstijl, klassiek of licht; hĂșn talenten en wensen bepalen hoe de lessen eruit zien.

Ook belangstelling? Denk je erover weer meer met de piano te doen? Ontdek hier meer over mij en mijn lessen en mail me voor meer informatie. Of beter nog: bel me op het nummer hiernaast, want in een persoonlijk gesprek ontdekken we nog sneller wat mijn lessen voor je zouden kunnen betekenen.