Wat leerlingen zeggen

“De basis voor mooi piano spelen is een zeer goede aanslagtechniek. Die leer je bij Johan Lemmen. Vervolgens leert hij je met groot muzikaal inzicht en engelengeduld het mooi piano spelen zelf.”

— Bert

“Johan Lemmen verbindt in zijn lessen de oefening van techniek nadrukkelijk met aandacht voor interpretatie en muziekgeschiedenis. Sinds ik ook als zanger in een koor actief ben, ervaar ik de waarde van die aanpak nog beter. Mijn eigen muziekbeoefening heeft meer context gekregen door zijn piano- en muzieklessen.”

— Bram

“Johan stemt zijn manier van lesgeven af op je behoeften en vragen. Hij heeft talloze manieren om er voor te zorgen dat je het spelen in de vingers krijgt. Ik vind het leuk om ook achtergronden bij muziek te weten, dus naast het ontwikkelen van pianovaardigheid hebben we het ook vaak over hoe een stuk is opgebouwd en komt theorie ter sprake. Zo zorgt Johan er voor dat ik, ondanks mijn drukke dagelijkse bezigheden, met plezier muziek kan maken en bij concerten op een andere manier naar muziek luister.”

— Rob

“Wanneer ik een nieuw stuk instudeer en vastloop, weet ik als ik naar les ga, dat Johan zich verplaatst in waar ik moeite mee heb en met goede adviezen komt, zodat ik weer door kan. Door zijn lessen leer ik stukken te doorgronden en tegelijkertijd er een stukje van mijzelf in te leggen.”

— Mary

“Een aanrader, die Johan. Nooit gedacht ooit piano te gaan spelen. Opeens begon het te kriebelen - en ik was al 70. Piano gekocht en gelukkig bij Johan les genomen. Een en al geduld, glasheldere uitleg. Hij kan zich in iedereen, jong en oud, van elk niveau verplaatsen.”

— Ans

“Als ik zie hoe [..] pianodocent Johan Lemmen mijn zoon Dennis les geeft, met welk een inzicht, helderheid en geduld, dan besef ik elke keer weer opnieuw wat een apart vak dit is.”

— Pianist Jaap Dekker op zijn website